Sümeg Város Önkormányzata

TOP-4.1.1-15-VE1-2016-00012

Egészségügyi alapellátó központ kialakítása

Szerződött támogatás összege: 60 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 07. 31.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés keretében új orvosi rendelők kialakítására kerül sor a Sümeg, Kompanik Zsófia u. 8. szám alatti jelenleg beépített telken 3 felnőtt házi- és 2 gyermekorvosi szolgálat részére.

Az épület modern, minden jogszabályi előírásnak megfelelő, komplexen akadálymentesített és fenntartható módon üzemeltethető. A város önkormányzata ezáltal szeretné egy központi, akadálymentesített egészségügyi épületbe elhelyezni a jelenleg külön, nehezen megközelíthető helyen lévő orvosi rendelőket.

A fejlesztés közvetlen szomszédjában található a sümegi járóbeteg ellátó (Sümegi Kistérségi Egészségügyi Szolgálat), így a közszolgáltatáshoz való közvetlen, egy helyszínen történő hozzáférést biztosítjuk, így a fejlesztésnek a közvetlen célja az elérhetőség javítása, a lakosságközeli szolgáltatások, megvalósítására, azok bővítésére, az ellátási szintek közötti együttműködés javításához, a betegút menedzsment optimalizálásához

A célcsoport (fórumokon felszólaló lakosok) igénye az orvosi rendelők és egyéb helyiségeinek teljes megújulása, bővítése (főleg WC-k, mosdók) a rendelők komplex fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése.

Célunk, hogy a településen megteremtessük minden polgárunk számára az egyenlő esélyű hozzáférést a modern, megbízható, gyors és pontos egészségügyi alapellátáshoz, hiszen ez az a szint, amely képes leginkább elvégezni az alapvető szűrővizsgálatokat és egészségügyi állapotfelméréseket, ezáltal kiemelt szerepe van a prevencióban, amely a lakosság közvetlen környezetében, a lakóhelyén helyben valósulhat meg.